DIP Trade

kolekcija

2021

5 pravila za kombinovanje aksesoara

13.02.2019.

5 pravila za kombinovanje aksesoara

Kako da uskladite cipele i tašne?

Uvreženo pravilo je naizgled opšte poznato – cipele i tašna moraju da se spare, slažu i budu komplementarne jedne drugima. Ovo je ono čemu su nas možda učile naše bake, mame ili pak slika koju promovišu robne kuće i neki modni gurui.

Ali, da li je to baš tako?

Proverili smo.

Kada je počeo trend usklađivanja torbe sa cipelama?

Verovali ili ne, ali početkom pedesetih godina, žene nisu mnogo marile za aksesoare. Posleratna požuda za svim modnim dodacima nekako je prosto izbledela tih 50-ih godina. I prodaja torbi i drugih aksesoara je postepeno, malo po malo opadala. Kako bi se razvila ponovo prodaja torbica i druge dodatne opreme, proizvođači i robne kuće su došli na ideju da postave jedan novi modni trend. Trend uklapanja odeće i aksesoara po raznim kriterijumima, pa i iznad svega-boji.

Ovaj trend je veoma brzo poprimio velike razmere, a žene širom SAD i Evrope počele su da se uklapaju svoje sve brojnije aksesoare sa svojom odećom. To je značilo da je i zvanično počeo trend uklapanja torbi i cipela u odgovarajućim bojama.

Uskoro su sve velike robne marke počele da prate ovaj modni trend, a robne kuće počele su da stavljaju cipele pored torbi i to najčešće odmah na prvom spratu.

I danas je na neki način tako, barem kada je psihologija robnih kuća u pitanju. Međutim, sloboda koju su poslednje decenije donele između ostalog podrazumeva i rad na uspostavljanju ličnog izraza, postizanju jednog ličnog modnog pečata, prepoznatljivog stila i iznad svega-zabavu.

5 pravila za nošenje aksesoara

1) Igrajte se

Igrajte se i to tako što ćete mešati boje. Ono o čemu treba da vodite računa jeste da uvek zadržite jednu neutralnu boju. Pravilo glasi: Ako imate recimo sive cipele, možete se zabaviti tako što ćete ih uklopiti uz neku šarenu torbu. Ovaj izgled je više namenjen za posao, a uz njega idu tvrđe, elegantne torbe, poput ovih u više boja sa mogućnošću kombinovanja uz marame i dodatne detalje po vašem izboru.

2) Pazite na tip odeće

(Obuća: Helene Rouge; Tašna: Uggari)

Tip odeće će odrediti kakva tašna ide uz nju.

Za ležeran izgled su bolje tašne na preklop i bez kaiša. Ne nosite čvrste, strukturirane torbice sa ležernom odećom.

Odeća koja se sastoji od osnovnih boja ili je jednostavna će sasvim oživeti uz torbice sa nekom izrazitijom bojom ili teksturom.

Ako želite da nosite ležernu ili mekanu odeću, vaša torbica treba da odgovara tom izgledu.

3) Koordinirajte svoje materijale

(Tašna: Uggari; Cipele: Fly ondon Srbija, model Stiff)

Osećate se mnogo ujednačenije i bolje ukoliko svoje cipele, nakit i detalje torbice uklopite u nekom specifičnom smislu. Na primer srebrni nakit, srebro, kopče na cipelama, srebrni zatvarač na torbici-sve su to sitni detalji koji će celokupan izgled povezati u jednu lepu i elegantnu celinu i staviti odličan utisak, a nenametljiv i nenapadan. Isto tako, kožne cipele, pa makar kao ovde u jednom tipičnom urbanom Fly London stilu ići će idealno uz Uggari kožne tašne u praktično identičnoj nijansi kao što su detalji na ovim Fly London Srbija čizmama.

4) Obratite pažnju na detalje

(Cipele: Joaquim Jose)

Kada je u pitanju torba, imate tri opcije. Prvo, možet uskladiti svoju torbicu sa svojom odećom, odnosno haljinom, letnjim ili zimskim stilom. Najbolje je ipak da se ona podudara sa gornjim delom odeće ili drugim aksesoarima kao što su recimo rukavice, minđuše, uopšte nakit ili recimo kapa ili šal. Čak je i lak za nokte dobar izbor za uklapanje. Praktično neprimetno će ostaviti odličan utisak.

Pored toga, možete uklopiti svoje cipele sa pantalonama, kako biste vizuelno izdužili noge. Zapamtite ovaj savet ako ste među onim nižim devojkama.

Konačno, uvek možete ići na jednobojni look, takozvani monochrome i uskladiti svoje cipele i tašnu sa svime.

A tu je i klasika, crna, obogaćena nekim malo interesantnijim detaljima poput nitni, kaiševa ili čak i gumena obuća sa plišanim materijalima za još zanimljiviju igru teksture i boja.

5) Spajajte nespojivo

Umesto koordinisanja torbe i cipela, držite ceo izgled u istoj paleti, a vaša obuća može da bude istaknuta tako što će biti drugačije boje.

Ako odaberete torbu koja tako blisko koordinira sa vašim celokupnim izgledom, onda odaberite par cipela koje jasno ne potpadaju pod taj isti stil (i obrnuto). A na kraju dana, uvek s požete opredeliti za modele animal printa koji je nekako uvek u modi.

Kao i uparivanje obuće i tašni koje je najavljeno za sezonu proleće/leto 2019.

(Cipele: Tatuaggi)

 

aktuelno