DIP Trade

kolekcija

2021

ASPORTUGUESAS – Ekologija u ,,EGOFRIENDLY“ dizajnu za moderne i aktivne ljude

07.12.2018.

ASPORTUGUESAS – Ekologija u ,,EGOFRIENDLY“ dizajnu za moderne i aktivne ljude

Asportuguesas je nešto potpuno novo ne samo na našem tržištu, već od skoro i na internacionalnim tržištima obuće i mode. Unikatan, udoban, šarolik, ovaj brend je namenjen aktivnim ljudima i nošenju kako u urbanim kontekstima, tako i prirodi, pa i vašem domu. Toliko je idealan za recimo odmor, planinske dane pred kaminom, boravak u hladnim uslovima ili prosto okolnostima u kojima želite da se ušuškate i zaista uživate u trenucima koje proživljavate sa najdražima. Ova obuća je lagana i topla, i biće vaš omiljeni saveznik na putovanjima, ali u vašem domu. Odmor počinje kada se opustite, a mi vam predstavljamo idealnog partnera za uživanje u svakom koraku.

Zaštita životne sredine: pokretačka energija vizije za budućnost

Pitanje zaštite životne sredine prevazilazi okvire ekonomskih, tehničkih, i  pitanja saradnje. Da bi postigli i očuvali zdravu životnu sredinu za generacije koje dolaze, mi moramo da pojačamo borbu i pronađemo svaki mogući način na koji možemo da pobedimo zagađenje. To je naša moralna i civilizacijska obaveza, a istovremeno, ovo jeste najveći izazov našeg vremena i u našim životima.

Visoki ekološki standardi znače zdraviji život, ali i dobrobit za sve ekonomije sveta. Za rešavanje pitanja zaštite životne sredine koja ne poznaju granice, od najvećeg značaja je da zemlje nastupaju zajedno i da imaju zajedničku viziju.

I upravo je ova vizija, vizija koju donosi brend ASPORTUGUESAS.

Ovaj brend dolazi iz prirode i želi da ASPORTUGUESAS svi shvate kao novi koncept obuće koji ne ostavlja posledice po našu planetu. Sigurno ste već čuli, ali sada znajte sa sigurnošću da je ovo prvi brend svetski popularnih japanki od plute, koje koriste 100% prirodne sirovine koje se razvijaju na specijalnom drveću i izvlače se odnosno skidaju svakih devet godina, bez ikakvog odsecanja drveta.

Suština i sam naziv ASPORTUGUESAS-a zasnovani su na stubovima šume koja ga i dovodi do nas. Plutovita hrastova šuma postoji u Portugalu i jedna je od 36 biodiverziteta u svetu. Ona igra važnu ulogu kada je u pitanju borba protiv nastajanja i širenja pustinja i ima impozantan kapacitet za zadržavanje CO2 - svake godine pluta koja nastaj na stablima šume od plute zadržava i do 14 miliona tona CO2. Time pruža dragocenu pomoć u smislu smanjenja efekata staklene bašte, glavnog izvora klimatskih promena.

Uz  Asportuguesas, postajete deo zajednice koja je zabrinuta za životnu sredinu, koja želi da ostavi takozvani ekološki otisak – samo - pozitivan!

Briga o planet je moguća i bez ugrožavanja vašeg izgleda. Upravo je ASPORTUGUESAS brend raznovrsne, sofisticirane i postavljene obuće. ASPORTUGUESAS se fokusira na elemente obuće kao što su osećaj na dodir i tekstura, kvalitetna supstanca i svojevrsni glamur, jer ćete u njima uvek biti primećeni i to u najboljem smislu reči.

Šta je pluta u obući ASPORTUGUESAS?

Pluta je kora od plutovog hrasta (Kuercus Suber L.), što znači da je 100% prirodno biljno tkivo. Sastoji se od mikroskopskih ćelija ispunjenih vazdušastim gasom i premazani su uglavnom sa suberinom i ligninom. Druga jedinjenja su takođe identifikovana u ovom hemijskom sastavu, iako u manjoj količini, a to su polisaharidi, ceroidi i tanini.

Jedinstveni kubni centimetar plute sadrži gotovo 40 miliona ćelija - oko 800 miliona u samo jednom prirodnom zatvaraču od plute.

Svaka kora od plute mora 25 godina da sazreva pre nego što se može da se po prvi put odvoji od svog stabla. Naime, tek od od trećeg guljenja kore (kada drvo ima 43. godine života), ta pluta, poznata kao "amadia", ima onaj visoki standard kvaliteta koji je potreban za proizvodnju čepova od plute.

Prve dve žetve daju ono što se zove "virgin" pluta i "secundeira" pluta, kao i one koje se dobijaju iz osnove drveta postaju sirovina za recimo izolaciju, podove i proizvode za različite površine kao što su gradnja, moda, dizajn, zdravlje, proizvodnju energije i vazduhoplovnu industriju. Popularni su izuzetno u modernim dizajnima apartmana u Beogradu, stanovima na dan, prostorijama za dnevni odmor.

Plutom se bave specijalizovani stručnjaci, i to uvek između maja i avgusta, kada je drvo u najaktivnijoj fazi rasta i lakše je ukloniti samu koru plute bez ikakvog oštećenja stabla. Plutin hrast je jedino drvo čija se kore regeneriše, čak dobijajući lakšu teksturu nakon svake žetve. Tokom svog životnog veka, koji u proseku traje 200 godina, drvo plute će dati koru koja se može se skinuti oko 17 puta.

"Žetva svakih devet godina, bez ikakvog oštećenja drveća tokom procesa, daje plutu koja nam donosi beskrajni niz proizvoda, od tradicionalnog do najinovativnijeg i neočekivanih. Glavni proizvod je plutajući zatvarač, ali ne svi pluta se kvalificira za transformisani u taj plemeniti predmet. "

Fly London Srbija i ASPORTUGUESAS za zimu, proleće, leto i jesen

 

Upravo zbog svega ovoga navedenog, posvećeni smo tome da budemo prvi u dovođenju aktuelnih trendova do svih vas, a Asportuguesas nam donose ne samo udobnu obuću za zimu i one tople momente u našim domovima, aktivnostima i radostima, već i letnje japanke, idealne ne samo za plažu, veći za bazen, spa ili jednostavno vas koji volite da tokom cele godine čuvate leto blizu sebe. A da ne govorimo što je ovo idealan poklon za sve one koji vole da putuju, kojima je potrebno da se opuste, koji vole modu i da budu u toku sa trendovima, za vašeg muškarca ili vašu damu, pa i parove koji vole da u aktuelnim novitetima uživaju zajedno.
Moraćete da ih probate. Ali i ponekad skinete. Nećete želeti samo. Verujte nam.

 

 

aktuelno