DIP Trade

kolekcija

2021

Brend kao misija kvaliteta – kvalitet kao preduslov trajanja

01.12.2018.

Brend kao misija kvaliteta – kvalitet kao preduslov trajanja

1998. smo stvorili misiju:  bezuslovno i beskompromisno donosimo vrhunski kvalitet i ultimativnu udobnost na tržište Srbije.
Naši partneri u ovoj misiji su odabrani brendovi sa kojima sarađujemo i zajedno, iz sezone u sezonu, biramo svaki pojedinačni model. U međuvremenu, prateći ukuse i potrebe naših kupaca, odlučili smo da proširimo našu ponudu, pa se tako u našem asortimanu nalaze  tašne, torbe, kape,  naočare, nakit i drugi asesoari koje možete lako uklopiti i kreirati svoj idealni stil i izgled. I za nju, ali i za njega.

I tako već 20 godina.

Brendovi koje vam donosimo iz godine u godinu

Naš izbor su oduvek bili brendovi kojima je akcenat na kvalitetnim materijalima, briga o detaljima i moderan dizajn.

Predstavljamo vam ovom prilikom jedan od brendova koji najviše volite, a po kojem smo i najpoznatiji. Verni kupci mu se vraćaju iz sezone u sezonu, ne samo zbog ergonomski prilagođenih đonova i najfinije kože, već i zbog višenamenski praktičnog dizajna, idealnog za urbane  moderne ljude, aktivne tokom  radnog dana, koji vole šetnje, prirodu, ali i izlaske i provod.

U ponudi su:

FLY LONDON shoes&accessoriesSOFTINOS shoes, FOREVA shoes, ASPORTUGUESAS cork flip-flops, LEMON JELLY rubber shoes, TATUAGGI shoes, JJ HEITORHELENA ROUGE SHOESEXCEED men shoes, THE FLEXX shoes, TAKE ME , RIA MENORCAMARILA natural leather sandals, Asportuguesas kao nešto potpuno novo na tržištu, STARLOVE espadrilles, UGGARI bags, TROPICART jewelry, MAIER outdoor comfort and active jacket for women and men, FERNADNO CARVALHO M&F, kao i FLY LONDON NAOČARE i uvek novi brendovi koji donose najnovije trendove za vas.

 Fly London

Fly London, pored toga što je noseći brend ponude DIP Trade-a, kao i deo našeg samog nastupa u javnosti, poseban je po mnogo čemu. Malo ljudi zna da je Fly London zapravo portugalski, a ne engleski brend. Iza njega postoji zanimljiva priča.


,,Don’t walk. Fly!”- ,,Ne hodaj. Leti!”

Ova portugalska robna marka  nastala  1994. kao kombinacija originalnog dizajna i tradicionalnog kvaliteta. Prepoznatljiva i autentična obuća visokog kvaliteta zadovoljava sve kriterijume mode, ali i udobnosti i stila. 

Razlika mišljenja do koje je došlo u avionu između dva engleska poslovna partnera na ivici pokretanja ovog projekta obuće dovela je do toga da Portugalija preuzme brend koja će postati jedan od najpoznatijih brandova obuće u ovoj industriji.

Na sajmu u Dizeldorfu, gde bi se predstavio taj novi brend, dobro informisan preduzetnik Fortunato Frederico otkrio je da štand ne bi bio otvoren za poslovanje nakon raskola do kojeg je došlo između partnera kompanije.

"Želeli smo da stvorimo brend i imali smo ideju za lakšu, manje formalnu cipelu, nešto slučajno, udobno, meko, za mlade i urbane ljude. Kada smo saznali šta se dešava, shvatili smo da je ovo bilo upravo ono što smo imali na umu i upravo ono što smo tražili ", priseća se vlasnik iz Guimaraes-a.

Projekat je nastao u Engleskoj, što je bilo prvo tržište kojem se Fortunato Frederico nadao i koje je  istraživao pre nego što je koncept preneo ipak u Portugal.

Brend je imao ime (FLY London) i neobičan simbol (džinovska muva-jelenak).

Imidž brenda se jednostavno dopao Fortunatu, koji je upoznao onu dvojicu Engleza i kupio ga od njih: "Platio sam im prilično pozamašnu sumu i ostao sam sa vrlo malo novca, praktično-bez ičega", pamti on. Tako je 1994. godine rođen FLY London.

Ovo je bila obuća za mlade i urbane (između 15 i 35 godina) i gde je originalnost bila najvažnija: od dizajna podloge do kombinacije boja i materijala na sve se obraćala pažnja. Genetski kod FLY London cipela ostao je netaknut već dugi niz godina, a to je upravo tajna tržišnog uspeha ovog brenda, nekada iz Engleske, a sada iz Guimaraes-a, Portugalija.

FLY London brend – internacionalni uspeh kvaliteta, mode i stila

FLY London je brzo ostvario veliko prisustvo u inostranstvu, odnosno širom sveta, a njihovi proizvodi se mogu naći na međunarodnim sajmovima i događajima, nose ih različite poznate ličnosti, spomenuti su u specijalizovanoj štampi koja promoviše stil i modu i vrlo se dobro prodaju u najrazličitijim zemljama sveta. 


Engleska je glavno tržište, čak ispred Portugala (koji se po prodaju nalazi na drugom mestu), Danske, Nemačke i Sjedinjenih Država, a Španija je još jedna redovna destinacija. Daleki Japan je tržište koje se konstantno širi (verovatno smatraju da su FlyLondon cipele baš kawaii).

FLY London se prodaje na svih pet kontinenata (i u gotovo svim evropskim zemljama), u preko 1500 prodavnica (čak šest su samo naše FLY London prodavnice u Beogradu, a kroz našu distributivnu mrežu ih možete naći i širom Srbije). Afrika, Kina i Brazil su se ubrzo pridružili, a preko tri četvrtine poslovanja kompanije FLI London se odvija izvan Portugala.

Lider u svetu obuće, ali i poštovanja dobrog poslovanja

Za Frederika Fortunata, koji je, osim što je preduzetnik, takođe i predsednik udruženja za sektor mode (APICCAPS), pravilo glasi: "emotivna inteligencija, instinkt i intuicija" su ključni sastojci u poslu. "Ekonomista mi može reći da je posao loš, da to nije dobro, ali ako mislim da je to prava stvar, ako mi to kaže moja intuicija, ja to radim. U slučaju Foreve, za koji su mi govorili da nije dobar potez, bio sam u pravu i bili smo uspešni ".


Interpersonalne veštine takođe igraju veliku ulogu kada upravljaju poslovnim i ljudskim resursima. "Kada sam sa osobom, brzo shvatim da li mogu da radim s njima", kaže vlasnik FLY Londona, koji insistira na tome da dobro poznaje svakog svog zaposlenog, kao pravi lider. Fortunato Frederiko zna većinu radne snage po imenu i voli da zna nešto o njima kao ljudima. Sve to se oslikava u modele koji su brižljivo izađeni, i u koje negde ulazi i to ,,nešto“, a to su posvećenost kupcima, brendu i najkvalitetnijoj izradi.

I po tome je jasno što je Fly London idealni partner u našoj misiji i zašto smo mi baš vaš Fly London Srbija.

Dobrodošli!

Vaš FLS

aktuelno